Shishkebab

Det er flere som har spurt om oppskriften på shishkebaben vi lagde på internasjonal matuke. Så her kommer den:
Bland kjøttdeigen sammen med 1 ss oliven olje, Ett hvitløksfedd, litt Chilli, urtesalt eller kvernsalt og pepper.

Vi er så heldige at vi har grillspyd som mahmut holder på bildet. Den legger vi kjøttet rundt. Har dere ikke det kan dere forme kjøttet som små kjøttboller. Dere kan grille det eller steke det. Skal dere steke det ville jeg først brunet den i pannen så inn i ovnen. Her er jeg litt usikker på tid. Men det er helt sikkert noe hjemme som kan hjelpe dere med det.

I tilegg laget vi en deilig tzatziki. Oppskriften er:

  • 3 dl gresk yoghurt
  • 1½ stk agurk
  • ½ ts salt
  • 2 båter hvitløk

    Riv agurken på rivjernet. Legg agurken inne i ett håndkledet og press ut så mye vann du klarer. Bland ingrediensene sammen så har du en tzatziki. Hell over litt oliven og chillikrydder. Det smaker godt og så ser det veldig fint ut også

    Varm opp noen pitabrød. Når du har gjort det så kan dere smøre tzatziki inne i pitabrødet og kjøttet i brødet. Det er også veldig godt med litt salat i kebaben.

    Kos dere masse med Shishkebab. Er det noen som lager det hadde det vært superkult om dere sendte oss bilde på svendstuensfo@gmail.com